ONLİNE TESTLER / DENEME SINAVLARI

Başarılar...

İlkyardım Soruları

1 - Kaza yerindeki yaralı,sağlık kuruluşuna ne zamn sevk edilir?

A) - Hayati tehlikelerine karşı önlem alındıktan sonra
B) - Kendine gelmesi sağlandıktan sonra
C) - Hiçbir müdahale yapılmadan önce
D) - Yakınları geldikten sonra
2 - Aşağıdakilerden hangisi kalp spazmında görülen ağrının özelliklerindendir?

A) - Uzun süreli olması
B) - Dinlenmekle geçmemesi
C) - Genellikle göğüs ortasında başlaması
D) - Nefes alıp vermekle şiddetin değişmesi
3 - Köprücük kemiği kırıklarında yaralının hangi bölgesi tespit edilir?

A) - El
B) - Kalça
C) - Omuz
D) - Gögüs
4 - Aşağıdakilerden hangisi kazazedede solunumun olmadığını gösteren bir belirtidir?

A) - Bilincin kısa süreli kapanması
B) - Ağrılı uyaranlara cevap vermesi
C) - Yüzde solgunluk ve baş dönmesi
D) - Göğüs kafesi hareketlerinin olmaması
5 - Karın bölgesinde yaralanma olanlara aşağıdaki uygulamalardan hangisinin yapılması yanlıştır?

A) - Meyve suyu içirilmesi
B) - Şoka karşı önlem alınması
C) - Yara yerinin soğuk tutulması
D) - Yara yerine göre uygun pozisyon verilmesi
6 - Aşağıdaki kazazedelerden hangisi kaza yerinden ilk önce taşınmalıdır?

A) - Ölmüş olan
B) - Ağır kanamalı olan
C) - Ayağında kırık olan
D) - Dirseğinde çıkık olan
7 - Baş, boyun ve gövde ekseninin korunmasına hangi yaralanmalarda daha çok dikkat edilmesi gerekir?

A) - Karın yaralanmalarında
B) - Bacak yaralanmalarında
C) - Göğüs yaralanmalarında
D) - Omurga yaralanmalarında
8 - Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarının önlenmesinde en önemli unsurdur

A) - Yolları ve kaldırımları onarmak
B) - Araçların bakım ve onarımını önemsemek
C) - Yağmurlu ve sisli havalarda daha dikkatli olmak
D) - Kurallara uymayı alışkanlık hâline getiren bireyler yetiştirmek
9 - Bir bebeğin bilinç kontrol edilirken vücudunun hangi bölümüne yavaşça vurulur?

A) - Omuzuna
B) - Omurgasına
C) - Ayak tabanına
D) - Karın boşluğuna
10 - Aracın motorunda başlayan bir yangını, yangın söndürücü ile söndürmek için ilk olarak aşağıdakilerden hangisi yapılır?

A) - Kaput açılır ve yangın söndürücü alevin üstüne püskürtülür.
B) - Kaput açılmadan, yangın söndürücü motorun ön ve alt kısmına püskürtülür.
C) - Motora önce su döküp, daha sonra yangın söndürücü püskürtülür.
D) - Aracın çevresine yangın söndürücü püskürtülür.
11 - Aşağıdakilerden hangisi ateşli havalede yapılan hatalı ilk yardım uygulamalarındandır?

A) - Karın ve göğüs bölgesi üzerine direkt olarak buz konulası
B) - Musluk suyu ile ıslatılan havlu veya küçük bez parçalarıyla ateşi düşmüyorsa kazazedenin oda sıcaklığındaki su ile yıkanması
C) - Kazazedenin koltuk altlarına,kasıklarına,dirseklerin iç yüzü ve avuç içlerine ıslak bez yerleştirilmesi
D) - Kazazedenin giysilerinin çıkartılması
12 - Dokulardan meydana gelen, canlılık belirtisi olan bir bölüm vücut faaliyetine ne denir?

A) - Organ
B) - Sistem
C) - Doku
D) - Hücre
13 - Trafik kazalarına müdahalede ilk yardımın 1. adımı nedir?

A) - Tıbbi yardım istenmesi
B) - Yaralının hemen araçtan çıkarılması
C) - Yaralının hemen hastaneye taşınması
D) - Trafik ve can güvenliğinin sağlanması
14 - ? Bir el alına yerleştirilir. ??Diğer elin iki parmağı çene kemiğinin üzerine yerleştirilir. ??Alından bastırılıp, çeneden kaldırılarak baş geriye doğru itilir. Kazazedenin hava yolunu açmak için, uygulama tekniği verilen pozisyon aşağıdakilerden hangisidir?

A) - Şok pozisyonu
B) - Yarı oturuş pozisyonu
C) - Baş geri-çene yukarı pozisyonu
D) - Yarı yüzükoyun-Yan pozisyon

Araç Tekniği Soruları

15 - Araçta elektirik devresini yüksek akıma karşı koruyan devre elemannı hangisidir?

A) - Buji
B) - Soket
C) - Ampul
D) - Sigorta
16 - Aşağıdakilerden hangisi klimanın kullanım amaçlarından biri değildir?

A) - Yakıt tüketiminin azaltılması
B) - Araç içi nem oranının ayarlanması
C) - Hava sirkülasyonunun sağlanması
D) - Sıcaklığın istenilen değere ayarlanması
17 - Benzinli motorlarda normal yanma olmamasının sebeplerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?

A) - Frenlerin ayarsız olması
B) - Bujilerin kurum bağlanması
C) - Depodaki yakıt seviyesinin azalması
D) - Latiklerin hava basıncının fazla olması
18 - .


A) - A
B) - B
C) - C
D) - D
19 - Motosikletin hareketi için gerekli gücü sağlayan aşağıdakilerden hangisidir?

A) - Egzoz
B) - Balata
C) - Motor
D) - Kampana
20 - Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen ve vites kutusundan gelen hareketin diferansiyele iletilmesini sağlayan güç aktarma organının adı nedir?


A) - Şaft
B) - Aks
C) - Volan
D) - Kavrama
21 - Şekildeki araç güç aktarma organlarının adları hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?


A) - I. Şaft- II. Diferansiyel ? III. Aks
B) - I. şaft ? II. Aks ? III. diferansiyel
C) - I. aks - II. Diferansiyel ? III. Şaft
D) - I. diferansiyel - II. Aks ? III .şaft
22 - Benzinli motorlarda emme zamanında silindirlere hangisi alınır?

A) - Hidrolik yağı
B) - Sadece hava
C) - Sadece yakıt
D) - Yakıt-hava karışımı
23 - Aracın elektirik sisteminde bulunan sigortalardan biri yanmış ise yerine takılacak olan yeni sigortanın amper değeri eskisine göre nasıl olmalıdır?

A) - Aynı
B) - Daha büyük
C) - Daha küçük
D) - Önemli değildir
24 - Aracın hareketi için gerekli gücü sağlayan aşağıdakilerden hangisidir?

A) - Fren
B) - Motor
C) - Egzoz
D) - Diferansiyel
25 - I- Akü kontrolü II- Lastik kontrolü III- Antifriz kontrolü Yukarıda verilenlerden hangileri, aracın kış koşullarına hazırlanmasında alınması gereken önlemlerdendir?

A) - Yalnız I
B) - I ve II
C) - II ve III
D) - I, II ve III
26 - 1.Aşınmayı azaltmak 2.sürünmeyi azaltmak 3.Yakıt tüketimini artırtmak Yukarıdakilerden hangileri motor yağının görevlerindendir?

A) - Yalnız 1
B) - 1 ve 2
C) - 2 ve 3
D) - 1,2ve3

Trafik Soruları

27 - Aracların durma ve duraklama halleri dışında, genelde uzun süre olarak bekletilmek üzere bırakılmasına ne ad veririlr?

A) - park etme
B) - İşaretleme
C) - Trafik kazası
D) - Trafikten men
28 - Trafik polisinin verdiği işarete göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


A) - Yol bütün yönlerdeki trafiğe açıktır.
B) - Yol bütün yönlerdeki trafiğe kapalıdır.
C) - Yol kolların gösterdiği yöndeki trafiğe açıktır.
D) - Yol görevlinin ön ve arka tarafındaki trafiğe açıktır.
29 - Trafik işaret levhaları ile belirlenmiş yaya ve okul geçitlerine yaklaşan sürücülerin aşağıdakilerden hangisini yapmaları yanlıştır?

A) - Yavaşlamaları
B) - Hızlarını artırmaları
C) - Yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri
D) - Okul geçidi görevlisinin talimatlarına uymaları
30 - Sürücü dahil otorma yeri onyediyi aşmayanotobüslere ne ad verilir?

A) - Minibüs
B) - Tramvay
C) - Kamyonet
D) - Arazi taşıtı
31 - Zorunlu hâller dışında otoyollarda motorlu araçların asgari (en az) hız sınırı saatte kaç km?dir?

A) - 15
B) - 35
C) - 40
D) - 50
32 - .Trafik işaretiyle yasaklanmış olan yerlerde .Belirlenmiş yangın musluklarına her iki yönden 5 metre mesafe içinde .Yerleşim yeri içinde kavşaklara ve bağlantı yollarına 5 metre mesafe içinde Belirtilen yerlerde aşağıdakilerden hangisi yasaktır?

A) - Durmak
B) - Duraklamak
C) - Hızı azaltmak
D) - Vites değiştirmek
33 - Arkadan çarpma şeklindeki trafik kazalarının en önemli sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

A) - Havanın yağışlı olması
B) - Öndeki aracın durması
C) - Görüş mesafesinin kötü olması
D) - Takip mesafesi kuralına uyulmaması
34 - Saatte 80 kilometre hızla seyreden sürücü, önündeki aracı en az kaç metreden takip etmelidir?

A) - 80
B) - 40
C) - 30
D) - 20
35 - Kontrolsüz demir yolu geçidine yaklaşan sürücülerin aşağıdakilerden hangisini yapması doğrudur?

A) - Hızlarını artırarak geçmesi
B) - Uygun mesafede mutlaka durması
C) - Demir yolu çok hatlı ise yavaş geçmesi
D) - Demir yolu tek hatlı ise hızlı bir şekilde geçmesi
36 - Taşıt yolu üzerine çizilen şekildeki yatay işaretlemenin anlamı nedir?


A) - Yaya geçidi
B) - Bisiklet yolu
C) - Bölünmüş yol başlangıcı
D) - Trafiği hızlandırma işareti
37 - Şekildeki durumda, sürücünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?


A) - Yaya geçinceye kadar durması
B) - Yaya geçidine uygun mesafede durması
C) - Yayayı ikaz ederek hızlanmasını istemesi
D) - Yaya geçidine yaklaşırken hızını azaltması
38 - Şekildeki tehlike uyarı işaretini gören sürücünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?


A) - Hızını artırması
B) - Hızını azaltması
C) - Duraklama yapmaması
D) - Takip mesafesini artırması
39 - " Kavşaklarda geçiş önceliğine uymama" trafik kazalarında .................... sayılan hâllerdendir. Verilen ifadede noktalarla belirtilen yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

A) - tali kusur
B) - asli kusur
C) - yol kusuru
D) - kusuru paylaştırma
40 - Krayollarında seyreden araçların yüklenmesine ilişkin usullere göre, aşağalardakinden hangisinin yapılması yasaktır?

A) - Araç dengesinin korunması
B) - Trafik güvenliğinin dikkate alınmaıs
C) - Taşıma sınrıına ve dingil ağırlığına uyulması
D) - Taşınan yük üzerine ve ya araç dışına yolcu bindirilmesi
41 - Işıklı trafik işaret cihazında yanan hangi ışık,ikaz mahiyetinde olup yanış sırasına göre yolun trafiğe kapanmak ve ya açılmak üzere olduğunu gösterir?

A) - Yeşil ışık
B) - Sarı ışık
C) - Kırmızı ışık
D) - kırmızı oklu ışık
42 - I- Yüklerin üzerine yolcu bindirilmesi II- Kasanın yan ve arka kapaklarının kapalı olması III- Yolcuların kasa içinde ayrılacak bir yerde oturtulması IV- Yüklerin sağlam olarak yerleştirilmiş ve bağlanmış olması Kamyon, kamyonet ve römorklarda yükle birlikte yolcu taşınırken, yukarıda verilenlerden hangilerinin yapılması zorunludur?

A) - Yalnız I
B) - I ve II
C) - II, III ve IV
D) - I, II, III ve IV
43 - .Trafik işaretiyle yasaklanmış olan yerlerde .Belirlenmiş yangın musluklarına her iki yönden 5 metre mesafe içinde .Yerleşim yeri içinde kavşaklara ve bağlantı yollarına 5 metre mesafe içinde

A) - Durmak
B) - Duraklamak
C) - Hızı azaltmak
D) - Vites değiştirmek
44 - Trafik işaret levhaları ile belirlenmiş yaya ve okul geçitlerine yaklaşan sürücülerin aşağıdakilerden hangisini yapmaları yanlıştır?

A) - Yavaşlamaları
B) - Hızlarını artırmaları
C) - Yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri
D) - Okul geçidi görevlisinin talimatlarına uymaları
45 - D1E sınıfı sürücü belgesi kaç yıl geçerlidir?

A) - 3
B) - 5
C) - 10
D) - Ömür boyu
46 - Şekildeki trafik işareti hangi yol bölümünde bulunur?


A) - Virajlı
B) - Eğimli
C) - Kasisli
D) - Kaygan
47 - Haritalrın üst kısmı(üst kenar çizgisi)haritanın hangi yönünü gösterir?

A) - Kuzeyini
B) - Güneyini
C) - Doğusunu
D) - Batısını
48 - Şekildeki tehlike uyarı işaretini gören sürücü aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?


A) - Banketten gitmeli
B) - Takip mesafesini artırmalı
C) - Hızını artırarak öndeki aracı geçmeli
D) - Acil uyarı ışıklarını yakarak seyretmeli
49 - Park hâlindeki araca çarpan sürücünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?

A) - Aracın sahibini bulamaz ise yazılı bilgi bırakması
B) - Zarar fazla değilse olay yerinden uzaklaşması
C) - Zarar verdiği aracın sahibini bulması
D) - Trafik görevlisine haber vermesi
50 - Işıklı trafik işareti cihazında kırmızı ile birlikte sarı ışığın yanması, beklemekte olan sürücüye neyi bildirir?

A) - Geri dönmesini
B) - Motoru durdurmasını
C) - Harekete hazırlanmasını
D) - Biraz sonra kırmızı ışığın yanacağını

SERTİFİKALAR

BİLGİLENDİRME

Özel Direksiyon Dersi

Yeterli direksiyon tecrübeniz
yoksa Özel Direksiyon Dersi
talep edebilirsiniz...

Sayfaya Git

Fiyat Listesi

Almak istediğiniz
sürücü belgesi fiyatına
buradan ulaşabilirsiniz...

Sayfaya Git

Online Kayıt

Dilerseniz siz Online Kayıt
formumuzu doldurun biz sizinle
iletişime geçelim...

Sayfaya Git

Sosyal Sorumluluklar

Sahip olmamız gereken
Sosyal Sorumluluklarımız
neler midir ?

Sayfaya Git

Araç Tescil İşlemleri

Araç tescil ile ilgili
bilmeniz gerekenlere buradan
ulaşabilirsiniz...

Sayfaya Git

Sürücü İşlemleri

Diğer merak edilen sorular
ve bilmeniz gerekenlerin hepsi
bu sayfada...

Sayfaya Git

Ehliyet Randevu

Ehliyetinizi almak için önce
Emniyetten Müdürlüğünden
randevu alınız...

Sayfaya Git

Park Oyunu

Dilerseniz bu oyun ile
manevra kabiliyetinizi
geliştirebilirsiniz...

Sayfaya Git

ONLINE EĞİTİM

Trafik Eğitimi

Kurallar dahilinde araç kullanabilmeniz için Trafik konusunda bilgi sahibi olmalısınız...

Konular

İlkyardım Eğitimi

Herhangi bir kaza anında acil müdahale konusunda neler yapılması gerekir ?

Konular

Araç Tekniği Eğitimi

Kullandığınız aracı tanımak basit onarımları kendiniz yapmak ister misiniz ?

Konular

Güvenli Sürüş

Hayat değerlidir. Sizin ve trafikteki diğer insanların güvende seyahati için bilinmesi gerekenler vardır...

Konular

Trafik Testleri

Online Trafik Testleri ile kendinizi gireceğiniz ehliyet sınavına hazırlayabilirsiniz...

Teste Başla

İlkyardım Testleri

Online İlkyardım Testleri ile kendinizi gireceğiniz ehliyet sınavına hazırlayabilirsiniz...

Teste Başla

Araç Tekniği Testleri

Online Motor Testleri ile kendinizi gireceğiniz ehliyet sınavına hazırlayabilirsiniz...

Teste Başla

Deneme Sınavları

Ehliyet sınavınıza girmeden önce seviyenizi ölçmek ve değerlendirmek istemez misiniz ?

Teste Başla

TRAFİK / EHLİYET İŞLEMLERİ

Ehliyet Randevu

Ehliyetinizi almak için önce
Emniyetten Müdürlüğünden
randevu alınız...

Sayfaya Git

Ceza Sorgulama

Ehliyet ceza durumunuzu buradan sorgulayabilir ve ödeme yapabilirsiniz...

Sayfaya Git

Puan Sorgulama

Ehliyet puan durumunuzu ve
ne kadar puanınız kaldığını
biliyor musunuz?

Sayfaya Git

MTV Sorgulama

Motorlu Taşıtlar Vergisini
hesaplayabilir ve ödeme
gerçekleştirebilirsiniz...

Sayfaya Git

SRC Sorgulama

SRC Belge durumunuzu
bu sayfadan sorgulayabilir
ve bilgi alabilirsiniz...

Sayfaya Git

İptal Sorgulama

Ehliyet iptal durumunuzu
buradan sorgulayabilir
ve işlem yapabilirsiniz...

Sayfaya Git

SSS

En çok sorulan soruları
sizler için derledik ve
cevapladık...

Sayfaya Git

Bize Sorun ?

Ehliyet işlemleri ile ilgili
aklınıza takılanları siz sorun
biz cevaplayalım...

Sayfaya Git

SINAV BİLGİLERİ

Sınav Yerleri
Sayfaya Git
Sınav Sonuçları
Sayfaya Git
Sınav Soruları
Sayfaya Git

BİLİYOR MUSUNUZ ?

Bir yıl içerisinde 5 (Beş) defa hız ihlali yapan sürücülerin Sürücü Belgeleri Bir (1) Yıl süre ile geri alınır.

Bir yıl içerisinde 100 ceza puanını dolduran sürücülerin Sürücü Belgeleri 2 Ay süre ile geri alınır.