ONLİNE TESTLER / ARAÇ TEKNİĞİ TESTLERİ

Başarılar...

1 - Araç lastiklerinin yetersiz şişirilmesi aşağıdakilerden hangisine neden olur?

A) - Radyatör peteklerinin tıkanmasına
B) - Şarj lambasının yanmasına
C) - Yakıt tüketiminin artmasına
D) - El freninin arızalanmasına
2 - Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen ve vites kutusundan gelen hareketin diferansiyele iletilmesini sağlayan güç aktarma organının adı nedir?


A) - Şaft
B) - Aks
C) - Volan
D) - Kavrama
3 - Aşağıdakilerden hangisi, aracı kullanmaya başlamadan önce yapılması gereken hazırlıklardan biri değildir?

A) - Klimanın açılması
B) - Koltuğun ayarlanması
C) - Aynaların ayarlanması
D) - Emniyet kemerinin takılması
4 - Kriko ile aracı kaldırırken tekerleklere neden takoz konulmalıdır?

A) - Aracın motorunu çalıştırabilmek için
B) - Aracın hareket etmesini engellemek için
C) - Araç yakıtının buharlaşmasını engellemek için
D) - Araç motorunun sarsıntısız çalışmasını sağlamak için
5 - Aşağıdakilerden hangisi motor hararet yaptığında yapılması gereken işlemlerdendir?

A) - Motor kaputunun açılması
B) - Motorun üzerine su dökülmesi
C) - Motorun stop edilerek soğuk su ilave edilmesi
D) - Motorun stop edilerek soğuk antifriz ilave edilmesi
6 - -Buji
-Piston
-Silindir kapağı

Verilen parçalar aşağıdakilerden hangisine aittir?

A) - Motor
B) - Debriyaj
C) - Vites kutusu
D) - Yakıt deposu
7 - Aşağıdakilerden hangisinin yapılması otomatik vitesli araç için sakıncalıdır?

A) - İterek veya çekerek çalıştırılması
B) - Hava filtresinin değiştirilmesi
C) - Buji kablolarının yenilenmesi
D) - Aküsünün tam şarj edilmesi
8 - Araç lastiği değiştirilirken, aracın kriko ile kaldırılması durumunda aşağıdakilerden hangisi yapılır?

A) - El freni çekilir.
B) - El freni bırakılır.
C) - Debriyaja basılır.
D) - Vites boşa alınır.
9 - Sürüş sırasında aracın gösterge panelinde bulunan şekildeki ikaz ışığının yanması sürücüye neyi bildirir?


A) - Şarj sisteminin çalışmadığını
B) - Yağ basıncının çok düştüğünü
C) - Lastikte basınç kaybı olduğunu
D) - Soğutma suyu sıcaklığının aşırı yükseldiğini
10 - Buji kablolarından biri çıkmış ise motor nasıl çalışır?

A) - Sarsıntılı
B) - Çalışmaz
C) - Sarsıntısız
D) - Yüksek rölantide
11 - Aşağıdakilerden hangisi buji ile ateşlemeli motorların yakıtıdır?

A) - Benzin
B) - Motorin
C) - Antifriz
D) - Gaz yağı
12 - ABS fren sisteminin avantajlarından biri aşağıdakilerden hangisidir?

A) - Frenleme anında direksiyon hakimiyetini artırır.
B) - Frenlemede duruş mesafesini uzatır.
C) - Debriyajın kolay ayrılmasını sağlar
D) - Kalkışta patinajı önler.
13 - Motorda yağlama sisteminin amacı aşağıdakilerden hangisidir?

A) - Sürtünmeyi azaltarak parçaların ömrünü uzatmak
B) - Debriyaj balatasının aşınmasını önlemek
C) - Motorun erken ısınmasını sağlamak
D) - Yakıt tüketimini artırmak
14 - Seyir hâlindeki aracın gösterge panelinde aşağıdaki ikaz ışıklarından hangisinin yanıyor olması, trafik kurallarına uymak şartıyla derhâl durulması gerektiğini belirtir?


A) - A
B) - B
C) - C
D) - D
15 - Şekildeki araç güç aktarma organlarının adları hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?


A) - I. Şaft- II. Diferansiyel ? III. Aks
B) - I. şaft ? II. Aks ? III. diferansiyel
C) - I. aks - II. Diferansiyel ? III. Şaft
D) - I. diferansiyel - II. Aks ? III .şaft
16 - Kullanma kılavuzuna göre, belirli kilometre sonunda araçta aşağıdakilerden hangisi değiştirilmelidir?

A) - Radyatör
B) - Yağ filtresi
C) - Dikiz aynaları
D) - Direksiyon simidi
17 - Aracın elektrik devresinde, akım yüksek olduğunda eriyerek güvenliği sağlayan parça aşağıdakilerden hangisidir?

A) - Akü
B) - Sigorta
C) - Platin
D) - Alternatör
18 - Motor hareketinin vites kutusuna iletilmesini sağlayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?

A) - Marş
B) - Şarj
C) - Ateşleme
D) - Kavrama
19 - Radyatör hortumu çatlaklar varsa ne yapılır?

A) - Bantlanır
B) - Yapıştırılır
C) - Değiştirlir
D) - İple sarılır
20 - ABS fren sisteminin avantajlarından biri aşağıdakilerden hangisidir?

A) - Frenleme anında direksiyon hakimiyetini artırır
B) - Frenlemede duruş mesafesini uzatır
C) - Debriyajın kolay ayrılmasını sağlar
D) - Kalkışta patinajı önler
21 - Akünün elektrolit seviyesi azalmış ise ne ilave edilir?

A) - Asit
B) - Alkol
C) - Saf su
D) - Antifriz
22 - Aşağıdakilerden hangisi yakıt tüketiminin artmasında sürücüden kaynaklanan kusurdur?

A) - Lastik hava basınçlarının yetersiz olması
B) - Motorun gereksiz yere çalışır hâlde tutulması
C) - Ön düzen ayarlarının bozuk olması
D) - Frenlerin ayarsız olması
23 - Aracın gösterge panelinde bulunan şekildeki mavi renkli ikaz ışığı, aşağıdakilerden hangisi devrede iken yanar?


A) - Arka sis lambası
B) - Kısa hüzmeli farlar
C) - Uzun hüzmeli farlar
D) - Sol sinyal lambaları
24 - Egzozdan çıkan zararlı maddeleri zararsız hâle dönüştürebilmek için araçların egzoz sistemine aşağıdakilerden hangisi takılır?

A) - Egzoz supabı
B) - Egzoz manifoldu
C) - Katalitik konvertör
D) - Egzoz susturucusu
25 - Dört zamanlı bir motorda sıkıştırma zamanı kaçıncı zamandır?

A) - 1. zaman
B) - 2. zaman
C) - 3. zaman
D) - 4. zaman
26 - I- Akü kontrolü II- Lastik kontrolü III- Antifriz kontrolü Yukarıda verilenlerden hangileri, aracın kış koşullarına hazırlanmasında alınması gereken önlemlerdendir?

A) - Yalnız I
B) - I ve II
C) - II ve III
D) - I, II ve III
27 - Ülkemizde 112 acil telefon hattı ,öncelikle hangi hizmet için kullanılmaktadır?

A) - İtfaiye
B) - Ambulans
C) - Polis
D) - Jandarma
28 - Dört zamanlı motorlarda, zamanların oluşum sırası aşağıdakilerin hangisindeki gibi olur?

A) - Emme - Ateşleme (İş) - Egzoz - Sıkıştırma
B) - Egzoz - Emme - Ateşleme (İş) - Sıkıştırma
C) - Ateşleme (İş) - Emme - Sıkıştırma - Egzoz
D) - Emme - Sıkıştırma - Ateşleme (İş) - Egzoz
29 - Aracın hareketi için gerekli gücü sağlayan aşağıdakilerden hangisidir?

A) - Fren
B) - Motor
C) - Egzoz
D) - Diferansiyel
30 - Yolun yapısından kaynaklanan titreşimleri üzerine alarak motosikletin rahat ve emniyetli bir şekilde kullanılmasını sağlayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?

A) - Süspansiyon sistemi
B) - Aydınlatma sistemi
C) - Direksiyon sistemi
D) - Yağlama sistemi

SERTİFİKALAR

BİLGİLENDİRME

Özel Direksiyon Dersi

Yeterli direksiyon tecrübeniz
yoksa Özel Direksiyon Dersi
talep edebilirsiniz...

Sayfaya Git

Fiyat Listesi

Almak istediğiniz
sürücü belgesi fiyatına
buradan ulaşabilirsiniz...

Sayfaya Git

Online Kayıt

Dilerseniz siz Online Kayıt
formumuzu doldurun biz sizinle
iletişime geçelim...

Sayfaya Git

Sosyal Sorumluluklar

Sahip olmamız gereken
Sosyal Sorumluluklarımız
neler midir ?

Sayfaya Git

Araç Tescil İşlemleri

Araç tescil ile ilgili
bilmeniz gerekenlere buradan
ulaşabilirsiniz...

Sayfaya Git

Sürücü İşlemleri

Diğer merak edilen sorular
ve bilmeniz gerekenlerin hepsi
bu sayfada...

Sayfaya Git

Ehliyet Randevu

Ehliyetinizi almak için önce
Emniyetten Müdürlüğünden
randevu alınız...

Sayfaya Git

Park Oyunu

Dilerseniz bu oyun ile
manevra kabiliyetinizi
geliştirebilirsiniz...

Sayfaya Git

ONLINE EĞİTİM

Trafik Eğitimi

Kurallar dahilinde araç kullanabilmeniz için Trafik konusunda bilgi sahibi olmalısınız...

Konular

İlkyardım Eğitimi

Herhangi bir kaza anında acil müdahale konusunda neler yapılması gerekir ?

Konular

Araç Tekniği Eğitimi

Kullandığınız aracı tanımak basit onarımları kendiniz yapmak ister misiniz ?

Konular

Güvenli Sürüş

Hayat değerlidir. Sizin ve trafikteki diğer insanların güvende seyahati için bilinmesi gerekenler vardır...

Konular

Trafik Testleri

Online Trafik Testleri ile kendinizi gireceğiniz ehliyet sınavına hazırlayabilirsiniz...

Teste Başla

İlkyardım Testleri

Online İlkyardım Testleri ile kendinizi gireceğiniz ehliyet sınavına hazırlayabilirsiniz...

Teste Başla

Araç Tekniği Testleri

Online Motor Testleri ile kendinizi gireceğiniz ehliyet sınavına hazırlayabilirsiniz...

Teste Başla

Deneme Sınavları

Ehliyet sınavınıza girmeden önce seviyenizi ölçmek ve değerlendirmek istemez misiniz ?

Teste Başla

TRAFİK / EHLİYET İŞLEMLERİ

Ehliyet Randevu

Ehliyetinizi almak için önce
Emniyetten Müdürlüğünden
randevu alınız...

Sayfaya Git

Ceza Sorgulama

Ehliyet ceza durumunuzu buradan sorgulayabilir ve ödeme yapabilirsiniz...

Sayfaya Git

Puan Sorgulama

Ehliyet puan durumunuzu ve
ne kadar puanınız kaldığını
biliyor musunuz?

Sayfaya Git

MTV Sorgulama

Motorlu Taşıtlar Vergisini
hesaplayabilir ve ödeme
gerçekleştirebilirsiniz...

Sayfaya Git

SRC Sorgulama

SRC Belge durumunuzu
bu sayfadan sorgulayabilir
ve bilgi alabilirsiniz...

Sayfaya Git

İptal Sorgulama

Ehliyet iptal durumunuzu
buradan sorgulayabilir
ve işlem yapabilirsiniz...

Sayfaya Git

SSS

En çok sorulan soruları
sizler için derledik ve
cevapladık...

Sayfaya Git

Bize Sorun ?

Ehliyet işlemleri ile ilgili
aklınıza takılanları siz sorun
biz cevaplayalım...

Sayfaya Git

SINAV BİLGİLERİ

Sınav Yerleri
Sayfaya Git
Sınav Sonuçları
Sayfaya Git
Sınav Soruları
Sayfaya Git

BİLİYOR MUSUNUZ ?

Bir yıl içerisinde 5 (Beş) defa hız ihlali yapan sürücülerin Sürücü Belgeleri Bir (1) Yıl süre ile geri alınır.

Bir yıl içerisinde 100 ceza puanını dolduran sürücülerin Sürücü Belgeleri 2 Ay süre ile geri alınır.